Met veel plezier wordt door de Speeltuinvereniging jaarlijks een groot aantal activiteiten georganiseerd. De meeste hiervan vormen een vast onderdeel van de seizoensagenda. Hieronder staat een opsomming van de meest bekende activiteiten, voorzien van een beknopte beschrijving. Let op!: voor diverse activiteiten moet vooraf via deze pagina worden aangemeld.


Jaarlijks wordt in samenwerking met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (kWbn) de Lissese avondvierdaagse georganiseerd. Na inschrijving wordt iedereen gedurende deze week in de gelegenheid gesteld om een zelf gekozen afstand af te leggen met een medaille als beloning voor de sportieve prestatie. Dit evenement vindt plaats in een gezellige sfeer met inmiddels ruim 1.500 deelnemers. Natuurlijk wordt ook aankomende vierdaagse op vrijdag afgesloten met een knalfeest ter ere van de doorzetters met een echt dweilorkest en echte DJ's.

BINGO..!!! Of je nu 7 of 70 bent, 'Bingo' op het juiste moment roepen wil iedereen en daarna met een gevoel van overwinning de prijs in ontvangst nemen. Zowel voor de kinderen als voor volwassenen wordt op gezette tijden Bingo georganiseerd. Een supergezellige middag voor de kinderen en avond voor de volwassenen met altijd prijzen die de moeite meer dan waard zijn voor iedereen. Tijdens de activiteit wordt natuurlijk gezorgd voor een natje en een droogje.

De knutselmiddagen en -avonden voor jong en oud vormen al sinds jaar en dag een vast terugkerende activiteit. Door de kleinste kinderen worden vooral met papier de mooiste werkstukken gemaakt. Door de oudere kinderen worden creaties gemaakt met materialen die aansluiten die op het thema van de dag. Of het nu sieraden, kleding, houtbewerking of andere kunstwerken zijn, meldt je aan en verleg met veel plezier je eigen creatieve grenzen.

De meidenavond mag zeker niet meer ontbreken van de agenda. Deze succesvolle activiteit is een altijd druk bezochte avond en kunnen de meisjes niet wachten tot ze de leeftijd hebben bereikt dat ze hieraan mee mogen doen. Er is tijdens deze avond veel aandacht voor de haren, de nagels, het make-up en de kleding. Met echte kappers, visagistes en zelfs een fotograaf. Ieder jaar wordt er weer een onvergetelijke avond van gemaakt.

Op de kermis in het dorp draaien de attracties op volle toeren en blijft een bezoekje door de allerkleinste aan de nostalgische poppendokter meer dan moeite waard. Echte doktoren en weegzusters zorgen ervoor dat jouw pop of knuffel zich weer snel beter voelt. Nadat deskundig een pleister en verbandje zijn aangebracht en de benodigde pilletjes zijn verstrekt, wordt alvast een afspraak gemaakt voor een volgend bezoek.

Elk jaar wordt de feestweek in Speeltuin Marijke ingeluid met onder andere de kinderdisco. In samenwerking met de harddraverijvereniging wordt een avond georganiseerd waarbij de jeugd volop kan genieten van een echte disco met rookmachines, lichtshows en superleuke dans- en meedoe muziek. Bovenal wordt dit geheel verzorgd door echte en zelfs bekende DJ's.

De tentennacht is wel een van de activiteiten die de jeugd nog lang bij zal blijven. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er een middag en avondvullend programma vol gezelligheid, spellen, spannende verhalen, lekker eten en drinken en tot slot een overnachting in hun eigen speeltuin.

Een eigen tent of een tent van een vriend of vriendinnetje.

De gehele dag en nacht zijn minimaal twee bestuursleden aanwezig in de speeltuin en houden toezicht op een goed verloop van de overnachting.


Rond de Pasen wordt er een leuke activiteit georganiseerd. Dit kan wisselen door het zoeken naar paaseieren, het maken van een paar leuke knutsels en soms komt de paashaas de speeltuin bezoeken. Uiteraard kunnen de kinderen dan ook heerlijk spelen in de speeltuin. Kortom een gezellige activiteit waar je een bezoekje aan moet brengen!

Wanneer de Sint tijdens de donkere dagen voor kerst weer in ons land is, maakt een bezoek aan Speeltuin Marijke vast onderdeel uit van zijn route. Tijdens de middag waarop de Sint de speeltuin bezoekt, worden er spelletjes gedaan maar ook gezongen en gedanst. Zal Sinterklaas ook dit jaar weer een cadeautje meenemen?

Gedurende de wintermaanden biedt Speeltuin Marijke ook de oudere jongeren een mogelijkheid om zich uitermate goed te vermaken. Om de week wordt in een gezellig entourage en onder het genot van diverse versnaperingen een leuk potje Klaverjassen in competitie gespeeld. In verband met de grote belangstelling zijn beperkt mogelijkheden tot deelname beschikbaar.